Aan brug 5 in Balen aan NV. Wouters.

Vooral in half september en oktober tot en met februari kan men hier mooie grote voorns vangen en soms zeer veel, ook de brasems en pos zijn er ook.
Tegen de avond kan men er in de week weleens een goede visdag van maken, wel heb je dan nogal zware pennen nodig wegens de zware stroming.
Als men de goede tactiek heeft kan men er veel vis vangen en vele goede dagen en plezier hebben, de laatste jaren komen er meer en meer vissers op af.
Sommige vissers hebben er zelfs hun vaste plaatst zogezegd.
In de helft van 2007 zijn er grote keien tegen de betonnenboord gestort om de golven te breken van de scheepvaart, dit is wel zeer nadelig voor de visser want opgelet bij het binnenhalen van uw lijn laat ze zeker niet zakken tot op de bodem.
U zit gegarandeerd vast tussen deze blokken, deze liggen zelfs tot op een 3 a' 4 meter uit de kant , menig lijn of onderlijn zal er sneuvelen.
Hopelijk is het wel een verbetering voor de vissen, dat er meer plantengroei komt voor te paaien.
Voor de oudere vissers die met de kemp en tarwe viste kort tegen de boordkant is dit een vaarwel plaats geworden volgens mij.
Dus weeral de zoveelste zogezegde verbetering van de dienst der scheepvaart die niet ten goede zal komen voor de vissers.
Wanneer zal men eens rekening houden met de toch wel talrijke vissers die ons landje telt, en zelfs op wereld niveau wel gekend is, denk maar aan de wereldkampioenen Van Den Eynde,Nullens, enzovoort.
En zeker de vissers uit de streek die ook mooie prestatie neer gezet hebben, Van Meeuwen P, Hans Slegers, Wellens Bart enz.....Zicht van brug trein naar Nv. Wouters.     Brug voor trein over het verbindingskanaal               Zicht vanaf brug 5 naar trein brug.
 Brug 5 in Balen           Brug trein in Balen           Verbindingskanaal in Balen aan brug 5            

Home

Update op 25-12-2008