Den Aard Jachthaven.
Kanaal Bochelt - Herentals tussen sas 8 en 9.

Goede visplaats om in de wintermaanden te vissen op mooie grote voorns, is er wel druk vooral veel karp vissers die de reglementen aan hun laars lappen.
Er is een vis beperking in deze haven waar over een 100 tal meter niet mag gevist worden, maar de karpvissers die varen hun lijnen toch nog steeds naar dit gedeelte uit en zo kan het als eens gebeuren als je ver vist een karplijn aan uw haak aanslaat. Ook komen er veel vaste vissers die er bijna dagelijks op de zelfde plaats zitten.
Maar ik heb er tot nu toe nog geen enkele bezwaar geopperd dat je op zijn plaats zogezegd zou zitten, er is een goede verstand houding onder de handstokvissers.
Het kanaal is er een beetje breder dan voor het sas 8 en hoger naar sas 9 toe, het is een 50 meter breed met een diepte van 3.5 meter.
In de week is er een lichte stroming soms als er scheepvaart is, maar daar heb je geen last van als je maar een 10 meter ver vist.
Sommigen vis er zelfs met een topset van 5 delen en vangen ook hun mooie voorns, ik vis er met pennen van 0,50 gr. tot 1 gr. en rode haak 20 of 18 van Drennan.
Er zijn wel vissers die er nog met rode maden vissen, zij beseffen niet waar ze mee bezig of trekken zich niets van reglementering aan, en dus verzieken ze alles.
Zicht op haven          De Boten in de haven          De Bloemmolens          Zicht naar sas 8 toe          Een mooie vangst in oktober 2007          Grote voorns          En soms brasems          Vooral veel grote voorns
Home

Update op 25-12-2008