Visvijver " Vzw. De Lak " in Balen Wezel.

Visvijver van fabriek Umicore die een 6 ha. groot is met een gemiddelde diepte van 1 meter, waar de werknemers een visclub hebben op gericht.
Mooie vijver waar men volledig rondom kan rijden met auto die maar 3 meter van de visplaats afstaat, dus geen ver gesleur met materialen.
Geven jaarlijks een 35 tal wedstrijden waar er verschillende zijn voor het vrije publiek.
Heb zelf 5 jaar in bestuur gezeten, maar door de oneerlijkheid van voorzitter en ander 2 bestuursleden ben ik er mee gestopt op einde van 2006.
Sindsdien is het er soms weleens een boeltje met commentaren, en bestuursleden die in volle siesoen afhaken die problemen hebben met de zelfde personen..
Men kan er door de week vissen als men een jaar vergunning koopt, vroeger kon men er ook voor 1 dag vissen, maar dit is afgeschaft door het bestuur.
Er is een mooie bezetting van voorns,brasems, karpers en snoekbaars en snoek.
De jaarprijs van vergunning is niet duur en als men aan de clubwedstrijden deelneemt en uitvist krijgt men meer als de helft terug, zelfs als je laatst uitkomt.
Vermits ik er zelf niet zo veel meer kom weet ik weinig over de gang van zaken op dit ogenblik, vroeger was er zelfs een website van de club die ik ook heb mee helpen maken, waar je alle info kon terug vinden, maar het huidige bestuur heeft het niet verder benut, en dus is ze niet meer online.
Dit is een vijver waar de meeste vissers op brasems vissen, alhoewel ik er zeer graag op de voorn viste en er zelfs wedstrijden mee gewonnen heb.
Op einde van 2006 is er alle grond rond de vijver een meter diep afgehaald wegens zware vervuiling, en is alles in de loop van 2007 terug aangelegd.
De visplaatsen zijn mooie vlakke grasvelden die goed onderhouden worden en men zit maar een 40 cm boven het wateroppervlak.
Voor de rest is het zeker een vijver voor beginnende vissers zowel met handstok als met werphengel, want de laatste jaren tijdens mijn mandaat heb ik er veel jonge vissers helpen op starten met handstok of werphengel, en er zijn erbij die nu zeer goed kunnen vissen zelfs op zeer jonge leeftijd.
Zeker een vijver die een bezoek waard is, alleen heb je op dit moment soms nog alleens last van de nukken van vergunning verkopers of hoofd bestuur.

                         
                         
Home

Update op 25-10-2008