Kanaal  Dessel - Kwaadmechelen of wel verbindingskanaal.

Aan de doorsteek waar er het zandwinningsmeer water neemt van het verbindings kanaal, kan men goed vissen en langs 1 zijde van het kanaal goed met auto komen.
Schuine betonnen boord met enkele trappen voorzien, vlakbij is er een surfclub op een meer en op kanaal is er een waterskiclub die vooral in de zomer en het weekend zeer actief is. In de week komt er af en toe een zwaar vrachtschip langs, vooral deze die van de zandwinning komen zijn zeer grote.
Alleen zondags kan men er tijdens de herfst en wintermaanden rustig vissen, er zijn mooie grote vissen te vangen, vooral de snoekbaars vissers kennen deze plaatst.
Ook de karp vissers zijn er regelmatig terug te vinden, want de grote karpers vertoefen nog als eens op de zandwinningsput, en als je weet wanneer deze er in en uit gaan kan men ze nog als eens vangen.
Sinds 2006 is er een jachthaven aan gelegd op deze put, maar als visser kun je er niet gaan vissen met de gewone visvergunning van Vlaams gewest.
Op de put zelf kan je vissen maar daar heb je een speciale vergunning nodig van Sibelco om er te mogen vissen, er worden er maar een bepaald aantal uitgereikt.
Op de kruising van de kanalen kan men veel vis vangen vooral voorns, zeker aan de overkant van de skiclub op het stuk naar sas 3 of naar de ijzerenbrug toe.
 Brug met buis voor vervoer witzand van Sibelco Ingang van doorsteek op verbindingskanaal Zicht op jachthaven Mol op Put aan doorsteek Zicht op kruising van kanalen aan sas 4     

Buis van Sibelco voor zandwinning.          Doorsteek van kanaal naar put.           Zicht op jachthaven aan Zilvermeer.       Zicht op kruising van kanalen aan Sas 4.

                         
Home

Update op 19-12-2008