Emblem haven.


Voorjaar 2008.

Is een doodlopend stuk van Nete kanaal in Emblem bij Lier, waar er vooral mooie grote voorns te vangen zijn.
Is niet gemakkelijk om te vinden, en zeker niet om uw auto kort bij te plaatsen, er is een parking voorzien waar een 20 tal auto's kunnen staan.
Van daaruit diend alles naar omhoog en dan naar beneden gedragen te worden, visplaatsen is op grote keien, dus niet zo aangenaam om te zitten.
De beste plaatsen om vis te vangen is op einde van de haven, zo ver mogelijk vissen als mogelijk.
Route is als volgt: van Hasselt komend richting Antwerpen, afslag 19 nemen en richting Lier volgen, na een 4 a 5 kilometer aan uw rechtse kant een benzinestation ESSO, en links een winkel met machines voor houtbewerking  ( er staat een oude lintzaag op de stoep ) net naast deze winkel is een zandweg deze komt uit aan de haven en parking.
In het weekeinde is het er nogal druk soms, er zijn vissers die er zeer vroeg zijn, zelfs al het nog donker is, om toch een goede plaats te hebben.
Heb er tot nu toe 2 maal gevist met niet overdreven resultaat, maar wel mooie voorns gevangen, waren met drie vissers op een vrijdag.
Visser 1 had een 12 stuks, visser 2 had een 22 stuks en ik had een 18 stuks, zaterdags terug geweest en terug 18 stuks gevangen maar nu meer brasems.
Gaan zeker nog weleens terug als het weer het toelaat.

Emblem haven       Zicht naar Netekanaal             De Haven van Emblem


                              En brasems                      Mooie voorns

                         
Home

Update op 25-10-2008