Brug Geel Stelen - Albert kanaal.

Ben hier voor de eerste keer gaan vissen op 1 november 2009, er zaten toen nog een 4 vissers te vissen.
In de voormiddag was ik om 8 uur begonnen aan de Waterhoek in Rosselaar, en door de slechte vangst was ik van plan om te stoppen.
Omstreeks 11 uur  ben ik dan maar naar Geel- Stelen gereden om daar eens te proberen, vermits te geruchten waren dat er de laatste tijd mooie voorns te vangen waren. Bij aankomst aldaar zag het er niet goed uit, de vissers die nog bezig waren vngden totaal niets, heb er toch een half uurtje bijgestaan.
Toch geen goesting om naar huis te gaan heb ik me nog geinstalleerd kort bij de brug, omstreeks 12 uur gevoederd, daarne mijn boterhammen opgegeten.
Omstreeks 13 uur waren de andere vissers vertrokken, en zat ik er helemaal in mijn eentje, heb zelfs nog voor het voederen van een sympatieke viswachter controle gehad op de visvergunning. Een kwartiertje later kreeg ik eindelijk mijn eerste beet, en dit was weinig bemoedigend want het was een pos.
Na nog een tiental minuten later volgde de volgende aanbeet, en dit beloofd iets veel beter te worden, een mooie voorn van rond 500 gram was het resultaat.
Van dan af heb ik praktisch niet meer zonder een aanbeet geweest, voorns van rond kilo, brasems van rond de 2 kilo waren geen zeldzaamheid meer.
Dit was één van de prachtigste dagen, ondanks de vele regen in de namiddag, van het jaar tot nu toe, Eddy Helsen was ook nog op het laatst komen kijken.
Toen ik rond 17 uur stopte had ik een moe maar voldaan gevoel, de grote exemplaren had ik soms meer dan 8 minuten nodig om ze te doen landen in mijn leefnet. Heb gevist met stoklengte van 11 meter, lijnlengte van 5 delen, pen van 1,5 gram, opstelling lood in paternosterstijl tot op 80 cm van de haak.
Gevist met kleine made ( maden op bream VDE gezet ) en een grote vere de vase of drie ertegenaan, een 10 a 12 cm op de grond gevist, en lichtjes geblokt als het een beetje stroomde, op tijd na enkele vissen gevangen te hebben maden en casters bijgecupt, ook een kleine voederballetje of 3 rond 15u30 bijgecupt.
Spijtig dat ik moeten stoppen heb omdat het al wat donker werd door hetslechte weer, kreeg nog altijd aanbeten.
Ga woensdag 4 november er eens terug vissen, te hopen dat het weer dan en beetje beter is dat ik foto's kan maken, Eddy gaat waarschijnlijk ook komen.
Als er plaats is gaan we verder van de brug weg zitten, net waar men aan het kanaal komt als men langs Stelendorp rijd.
Ben eens benieuwd dat de vangsten ook zo spectaculeer zullen zijn, ben al content met de helft van de gevangen voorns van op 1 november 2009.
Dit krijgt nog wel een vervolg, dit is genoteerd als één van de betere winterplaatsen om eens een lijntje uit te slaan.
Ga woensdag met voeder Turbo van VDE ( 1/2 zwart en 1/2 bruin ) en secret, supercup ( 200 gr ) een mix van zaden (300 gr) en een beetje spurie, dit alles gemengd met een deel zwarte leem.
Door de week zeer moeilijk te vissen, te veel boten en te zware stroming, pen van 10 gr. ging nog schuin staan, weinig vis en kleiner in de week.
Op zondag 22 november eindelijk nogeens de kans gehan om een zondag daar te gaan vissen, mooie vissen gevangen zie foto's.
Brug van Stelen over Albertkanaal