Visvijver " De Geitenberg " in Balen Wezel.

Grote vijver van de Fabriek Umicore die de gemeente Balen in bruikleen heeft, zodat alle visclubs die aangesloten zijn bij de sportraad hier wedstrijden kunnen geven.
In 2007 zijn er vier clubs die voor het beheer en de inrichting staan van de wedstrijden, De Scheppers, De Netevissers, De Reiger en St. Andries.
Alle verenigingen die aangesloten zijn bij de Sportraad kunnen een wedstrijddatum aan vragen tegen een kleine vergoeding die gebruikt wordt om vis bij te zetten.
De kalender kun je in de viswinkel  in Balen terug vinden of op de website van De Reiger, er worden steeds wedstrijden gegeven die voor iedereen toegankelijk zijn.
Alleen de wedstrijden interclub en Beker van Balen  zijn voorbehouden voor alleen de balense vissers en Balense clubs met hun leden.
Vijver is een 250 lang en een 100 meter breed met een diepte van rond de 2,5 meter, met een klein eiland in waar de laatste jaren ook op gevist wordt.
Wel kan je niet overal komen met de auto en een viskar dien je zeker steeds mee te nemen.
Er zijn verschillende weken dat men er vrij kan vissen, voor € 5,00 kan men dan een ganse week daar gaan vissen. Vrij vissen 2008 hier te bekijken
De laatste jaren is er goed gewerkt aan vijver en overdekte rustplaats waar bij wedstrijden een drankje en een droogje te verkrijgen tegen democratie prijzen.
Grote prijzen zijn er niet te verdienen vermits men weinig inlegt voor een wedstrijd, ook is de vis er zeer schuw vermits er weinig gevist wordt door de week.
De laatste jaren komt er wel verbetering in omdat er meer wedstrijden zijn, vooral in begin van siesoen kan men er weleens goed vangen.
Wel hebben ze in 2005 veel last gehad van een grassoort dat overwoekerd op de bodem, dit is nu opgelost door het zetten van graskarpers.
Mooie grote brasems, windes en karpers zijn er zeker te vangen, deze vijver wordt contineu voorzien van vers water van het kanaal naar Beverlo en terug naar het Verbingskanaal of Kwaadmechelen - Dessel kanaal stuurt langs beken waar verschillende partikulieren hun vijvertjes mee bevoorraden.
Moelijke vijver voor beginnende vissers die nog niet de ervaring heeft om op vijvers te vissen. Kalender 2008 kan je hier bekijken.
Het enige nadeel is dat je soms nogal eens ver je material moet sleuren, vermits de auto een stuk van de vijver afstaat op de parking.
Voor de rest is het een gezellige vijver waar verschillende soorten te vangen zijn, zeker de windes en laatste jaren de graskarpers.
Omdat het een grote vijver is zal je nooit heel dicht bij uwe gebuur zitten, wel zijn er wel enkele plaatsen die meer vis opbrengen tegenover de anderen.
Op en aflopen zijn er zeker bij, en op het eiland en er recht voor zijn zeker de beste stekken, zeker aan de oploop kan men zeker de wedstrijd als eens winnen.
               
                         
Home

Update op 19-10-2008