Aan brug 4 in Mol Gompel aan Glaverbel.

Op deze plaats was het vroeger, een 35 jaar terug soms zeer druk, toen kwam er nog warm water dat Glaverbel in het kanaal liet lopen.
Daar kon men toen grote voorns en karpers vangen of andere grote soorten, vooral de jeugdige vissers kwamen daar op de woensdag namiddag al eens.
Toen had geen voeders of ingewikkelde azen of lijnen nodig, ik heb daar nog gevist met een rieten hengen van 3 meter lang en later met de polysteren.
Meer naar Balen in het riet was het zeer druk soms en kon men mooie echte rietvoorns vangen met deeg en vliegende mieren of wespenlarven.
Dat is allemaal verleden tijd na dat het kanaal verbreed is verdiept en met betonnen boorden is voorzien, zelfs is er een draai kom voor de schepen gemaakt.
Er wordt nog zeer weinig gevist op deze plaats, of en toe een karp visser of snoekbaars visser, maar met de handstok is maar zelden iemand te zien.
Als je er gaat vissen dan dien je wel je auto telkens onder de betonnenbrug te zetten omdat je er niet mag komen.
Controle van de dienst der scheepvaart is er elke dag wel maar niet iedereen geeft u een waarschuwing of een proces verbaal.
Zeker een plaats die in voor en najaar de moeite is, en vooral tegen de avond toe kan men zich hier weleens goed amuseren met vangen van vis.
Wel kan de fabriek van Glaverbel weleens luidruchtig zijn, want deze ligt vlak achter je.
Verder naar Balen toe is er nog een draaikom voor de schepen, en daar is het veel rustiger om te zitten maar je kan er niet dicht met de auto bij komen.
Te midden van de bossen en natuur aan de draaikom liggen er ook veel partikuliere vijvers, zoals deze van de visclub " De Reiger " en van Jef Ooms.
Daar worden regelmatig wedstrijden gehouden voor leden en niet leden, het kan er weleens druk zijn op deze niet al te grote ondiepe vijvers.
Vooral visclub "De Reiger" die een vzw. is telt wel een 100 tal leden, en vissen heel veel wedstrijden op hun vijver, vooral is hier de karper de hoofd moot.
Deze club is ook aangesloten bij de Balense Sportraad en samen met andere visclubs geven zij wedstrijden op de Geitenberg in Balen - Wezel.

Brug van trein over kanaal aan Glaverbel. Een groter zicht op kanaal. Zicht naar Balen toe. Een mooie vangst die dag.
 Treinbrug over kanaal aan Glaverbel.   Zicht op stuk tussen de twee bruggen.             Zicht naar Balen toe.              Een mooie vangst die dag in 2007.

Home

Update op 19-10-2008