Kanaal naar Beverlo.


Vertakking van het kanaal Herentals - Bochelt dat naar Leopolsburg loopt en daar ook stopt in de jachthaven.
Dit is een echt mooi kanaal nog zoals het er overal zou moeten uit zien, veel rietkragen en lissen, geen hoge betonnen boorden maar houten palen.
Het enige nadeel dat er is dat het niet breed is, op de meeste plaatsen is het maar 18 meter breed met een diepte van 2,5 m met veel bladeren op de bodem door de vele bomen langs de oevers. Men kan maar op sommige plaatsen met de auto vlak bij komen, toch ligt er asfalt of verharde kiezelweg waar de diensten der waterwegen gebruik van maken, ook de vele fietsers maken er dankbaar gebruik van.
Vooral mooie voorns en brasems is er, ook op bepaalde stukken mooie lauw en karpers te vangen, ook de roofvis is er zeker aanwezig.
Alleen aan de ijzeren brug  in Kerkhoven wordt er nog een wedstrijd gegeven door het Limburgs verbond.
In de grote kom aan Umicore kan men zich dikwijls goed amuseren, aan het wit huis, jachthaven Kerkhoven en jachthaven Leopolsburg is het voor en najaar te doen.
Vooral veel kemp en tarwe meenemen als licht voeder en weinig vere de vase onder voeder, pennen van 0,40 gr. tot 1 gr. zijn hier van toepassing
Voor de voorns een beetje van de grond vissen, oppassen met het uit peilen geen zware kikvors (peillood) gebruiken, dik bladeren bed op bodem, dus veel slip.
Alleen in kommen aan Umicore kan men als eens last hebben van de wind, vooral de grote kan men bij rustig weer als eens met de match vissen of picker.
Als men één van disciplines wil trainen dan is hier een uitstekende plaats, en kan men grote brasems vangen en voorns en baarzen;
Geen grote dieptes of stroming kan er de spel breker zijn, er zijn maar weinig schepen per week, alleen af en toe en plezier vaartuig.
Toch is deze plaats weinig gekend onder de vissers, waarschijnlijk omdat het niet gemakkelijk is om er met de auto te komen, alleen de plaatselijke bevolking weet welke straat men neemt die dicht bij de kom uit komt aan het kanaal.

Begin van kanaal van Beverlo Eerste brug over kanaal van Beverlo Grote kom aan Umicore Aan het witte huis.
     Kempisch kanaal - Sas 1.               Begin van Kanaal naar Beverlo.       Draaikom aan zinkfabriek Umicore.             Aan de visvijver " De Lak ".

Kerkhoven jachthaven Kerkhoven ijzeren brug Jachthaven Leopolsburg Einde van kanaal van Beverlo
           Aan het wit huis.                         Kerkhoven jachthaven.                         Kerkhoven aan ijzeren brug.              Einde in jachthaven Leopolsburg.

Home

Update op 19-10-2008