Visvijver "De Kasseman" Geel.

Dit is een mooie stuk natuurgebied waar er verschillende vijvers liggen, waar er op bepaalde stukken mag gevist worden.
Goede visvijver waar er veel wedstrijden wordt gegeven, enkele jaren terug kwamen er veel vissers vissen omdat er toen veel vis gezet werd.
Maar de afgelopen jaren zijn de vijvers overgenomen door natuur beheerders en is de viszetting drastisch verlaagd.
Over 3 jaar terug werd er nog 10 ton vis gezet nu nog slechts 2 of 3 ton, wedstrijden won je toen met meer dan 100 kilo vis, nu bij goede dagen rond 70 kilo.
Volgens mij is dit een goede verandering geweest om een beetje meer respect te hebben voor de vissen in het algemeen.
Waar vroeger de vissen soms echt mishandeld werden, en vele vissers kwamen enkel en alleen om geld te verdienen en dus alle middelen daar goed voor waren.
Komen er nu nog alleen de vissers die er echt graag vissen en ook respect hebben voor de vissen.
Natuurlijk de verenigingen die de wedstrijden gaven zagen deze verandering minder graag, want nu komt er veel minder volk natuurlijk.
Vroeger zaten er meer dan 50 koppels nu gebeurd het zelf dat er wedstrijden zijn van amper 10 koppels.
Maar de manier van vissen is nog steeds het zelfde gebleven, echt op heel scherpe aan, geen ingewikkelde toestanden, maar simpel met een made.
Wedstrijd vijver is een 35 meter breed en een 100 tal meters lang, een diepte van rond de 2 meter overal maakt dat dit een goede visplaats is voor echte vissers.
Kalender van de wedstrijden zijn te bekomen in viswinkels in Geel, ( 2008, 2009 )
Niet vergeten van viskar mee te nemen want de auto moet op de parking vooraan blijven, dus enkel honderden meters dien je wel materialen te sleuren.
Bij de natte maanden niet vergeten van laarzen mee te nemen, het kan er nog als eens drasich zijn.
Wil je als eens prijs vissen daar dan dien super geconcentreerd te zijn en alles goed te verzorgen, geen zware voeder maar licht vijvervoer, goede propere kleine en grote maden en enkele casters en pieren, de rode viseitjes mogen ook niet ontbreken.
Pennen te beginnen van 0,50 gr tot 1 gr zijn voldoende, als lijndikte vis ik 10° boven (1,5 kg) en onder 8° ( 1,1 kg) met haak 18 van Drennan, peiling gebeurd met een klein peilloodje wegens het slip, dopper wordt net gelijk met water gezet bij mooie weer en anders met wind een 5 cm om boden vissen.
Zeker niet te ver voederen, zeker een goede meter korten dan stoklengte van 10 meter, en dan zorgen dat de dopper niet te hoog boven water uit steekt.
Dus zeer scherp vissen is hier zeker een must, ik lood steeds mijn dopper af zodat net onder het wateroppervlak gaat, en dan doe ik een weinig vaseline op het topje van de dopper zodat dit toch een klein beetje boven water komt, maar maakt dat de lijn super gevoelig wordt voor aanbeten of rond zwemmers.

 Luchtfoto De vijvers toren vijver

vijver vijver

Home

Update op 19-10-2008