Aan brug 7 in mijn gemeente Olmen.

In deze gemeente woon ik, en het kanaal ligt maar een paar 100 meters van mijn deur, toch vis ik er zeer weinig wegens de snelle stroming in de weekdagen.
Op zondagen is het wel rustig met de stroming, maar over het algemeen dien ik dan wedstrijd te gaan vissen.
Een enkele maal gebeurd het weleens dat ik enkele uurtjes vis, men kan er het ganse jaar brasems en pos vangen, maar voor en najaar kan men er zeker de voorns treffen en dan nog mooie grote ook.
Wel heb je door de week zware pennen nodig te beginnen van 3 gram en zwaardere als je een vis wil vangen, wel heb bepaalde techniek nodig om veel vis te vangen.
Mijn techniek is een onderlijn van 18 cm met lijndikte 0.06 met rode haak 20 van Drennan, klein loodje 11 net op de lus en hoofd bulklood op een 35 a 40 cm.
Ik peil in de week altijd dat het bulklood een 5 cm boven de grond drijft op hoogste punt van de bodem van de visplaats, door het langzaam tegen houden van de lijn komt de haak iets van de grond en zullen de voorns het snel nemen.
Als aas is de vere de vase en maden en casters zeer in trek, maar kemp en tarwe zijn zeker niet te vergeten, ik vis er veel met een kleine made en 1 vere de vase.
Op dit stuk wordt nog zeer weinig gevist met de handstok, om er een visser te treffen met de handstok zul je er dikwijls moeten langs komen om er één te zien.

 Brug 7 in Olmen - Balen      

Home

Update op 19-10-2008