Balen - Wezel grote kom aan Umicore.

Kanaal van Beverlo ongeveer in de helft van de lengte van het kanaal ligt de fabriek van Veux Montagne of Umicore en in 2007 weer een andere naam.
Er zijn twee vaarkommen voor de schepen waar er vracht gelaat en gelost wordt, weinig vrachtverkeer van boten en alleen in de zomermaanden is er pleziervaart.
Kanaal is nog echt een kanaal zoals het er eigenlijk overal zou moeten uitzien, geen hoge boordkanten en geen betonnen oevers, maar veel rietkragen en lissen.
In de grote kom waar er regelmatig gevist wordt kan men zich weleens amuseren, veel voorns, brasems, karpers, baars en snoekbaars is er genoeg te vangen.
Het is wel moeilijk om op deze plaats te komen met de auto, er is maar 1 straat die uitkomt aan het kanaal en dan nog een klein stuk over de oeverweg tot bij de kom.
Zoals op de meeste plaatsen mag je niet over de asfaltweg rijden met de auto maar wordt het wel door de vingers gezien.
Plaats genoeg om uw auto en spullen kwijt te geraken, wel is er veel fiets verkeer over de asfaltweg het ganse jaar door, dus oppassen met uitsteken van handstok.

Begin van kom  Zicht op kom en Umicore  Verder naar einde kom Einde van kom richting Blauwe Kei
Zicht op kanaal naar Beverlo.              Begin van kom aan fabriek Umicore.             Beetje verder in de kom.          Einde van de kom richting Blauwe Kei.                                    
                          
Home

Update op 19-10-2008