Lommel Barrier, Kempisch kanaal.

 Barrier 2007    Barrier 15-8-07     Barrier 15-8-07

Kempisch kanaal  visplaats Lommel Barrier, aan de ingang van de jachthaven.
Kanaal is een 50 meter breed en een diepte van 3.5 m. waar er mooie voorns zitten en enkele brasems maar ook veel last van baars als men met de vere vist.
Moeilijke visserij vermits er een sterke onder stroming is soms, veel last van pleziervaart in de zomer periode.
Vooral voorjaar en najaar is in de jachthaven veel vis te vangen, deze is wel omheind en kan alleen langs een poortje naar binnen met een slot, code voor toegang is in de café te verkrijgen die aan de haven gelegen is.
Het is er zeer druk tijdens deze periode en sommige oudere vissers ( vooral kempvisers ) hebben hun vaste plaatst zogezegd, maar ook zijn er vriendelijke vissers bij die graag een praatje maken en geen bezwaar opperen hoe en met wat je vist.
Er mag niet meer met de werphengel gevist worden normaal, maar sommige vissers ( snoekbaars ) leggen dit langs zich neer.
Men mag alleen  vanaf januari tot maart en van september tot december hier vissen.
Alle soorten vissen zijn aanwezig, grote voorns, brasems, lauw en roofvis.
Als u gaat vissen in de haven hou alles netjes, niet op de stijgers gaan zitten en pas vooral op dat je geen beschadigingen aanbrengt aan de boten.
Op het kanaal zelf ga je best een eindje van de ingang van de jachthaven weg zitten, vermits de invarende boten een ruime draai nemen om in te varen.
Men mag niet meer met de auto op de dijk komen omdat deze op verschillende plaatsen slecht is, er is een mogelijkheid om uw auto is het bos te zetten en is het meer een klein stukje naar de oever toe .
Wel zijn er op het kanaal verschillende wedstrijden tijdens het najaar vooral van de Lommelse clubs, vooral in het weekeinde.

                         
Home

Update op 19-10-2008