Leopolsburg, kanaal van Berverlo, de  jachthaven.

          Clubhuis van jachthaven.                                    Het einde van de jachthaven .                      Het midden van jachthaven.            
   Jachthaven         De haven            Einde van de haven en kanaal   

   Enkele mooie vissen in 2006.                                          Januari 2008.                                    Februari 2008.                      
  Jachthaven          Januari 2008            Februari 2008                 

Goede visplaats tijdens de winter maanden vooral als het donker weer is kan men er mooie voorns en brasems vangen.
Rechte betonnen muur van een 1.70 m hoog; kom is een 60 m op 60 m een diepte van 2.30 m die overal de zelfde diepte heeft.
Wordt redelijk druk bevist vooral voorjaar en najaar, ook verder op het kanaal zijn ook goede visplaatsen waar men veel vis kan vangen.
Aan de ijzeren brug zijn er nog mooie plaatsen om te vissen, zoals het eigenlijk overal zou moeten zijn , brede grasstrook en veel rietkragen waar men tussen kan zitten. De echte kempvissers zijn hier dikwijls te vinden en kunnen hier nog veel echte rietvoorns vangen.
Wel zijn er tegenwoordig ook veel brasems en zeker baars te vangen, er worden hier weinig wedstrijden gegeven vermits men er niet mag komen met de auto.
Wel zijn er langs beide oevers een asfaltweg gelegd van meer dan 2 m breed en is er voldoende plaats om de auto naast de weg te zetten zodat er geen hinder is.
Maar zoals op zovele plaatsen zijn de kanalen niet vissers vriendelijk en wordt er zeker geen rekening mee gehouden, wel mogen ze jaarlijks een vergunning bekostigen om te mogen komen. De wandelaars en wielertoeristen hebben meer respect van de overheid, en wordt er meer rekening mee gehouden met hen.
Waarom worden anders al deze kilometers asfalt gelegd, dat er geen visser mag komen met een auto zonder speciale vergunning van de dienst en scheepvaart.
Deze kan men dan nog alleen verkrijgen als men een zeker procent invalide is, dit is weer typisch belgisch, en dan nog alleen maar voor vast gelegd stuk van één kanaal over enkele kilometers. De auto's van de dienst scheepvaart en vrachtwagens gebruiken de wegen vooral veel om van de ene gemeente naar een ander te rijden en volgens mij zeker niet om werken uit te voeren aan de kanalen. Volgens mij hebben zij zeker geen vergunning om zomaar overal wat rond te rijden, als ze zo als iedereen van ons ook gemakkelijk te gewone wegen kunnen gebruiken om van de ene provincie naar de andere de rijden.

                         
Home

Update op 19-10-2008