Mijn Hobby Vissen.

Diepenbeek 1 Mei 2007                           Mijn vangst op 24-11-2003 in Diepenbeeksas
Ik ben beginnen vissen vanaf mijn tien of elf jaar op kanaal in mijn buurt vlak bij mijn grootouders langs vaderskant, dit is het kanaal Dessel - Kwaadmechelen en was toen nog een mooi kanaal dat nog volledig rietkragen bezat, vooral elke woensdag en zaterdag heb ik er veel vertoeft en was het vooral met de pier, vliegende mieren, wespenlarve, brood en maden dat we viste. Mooie voorns werden er toen vlak tegen het riet gevangen en dikke palingen, hier kwam een einde aan toen er een betonnen boord werd gemaakt over de ganse lengte van het kanaal, ondertussen was ik al aan het werken en was er geen tijd meer voor het vissen.
Toen ik getrouwd ben heb ik eerste wat ik deed op het stuk bouwgrond een vijvertje gemaakt van 3m op 2m en 80 cm diep in een  acht vorm, daar enkele gekochte vissen opgezet zoals goudvissen, subinski en goudwindes. Na een aantal jaren had ik het plan om een zwembad aan te leggen, dit is 9m op 7 m en 2 m diep, maar door dat er geen dak over mocht van de vrouwtje is er maar vis opgezet. Vooral in het begin waren het goudvis, goudkarper en ander vissen die niet de duur waren, Toen Andy het leuk vond om die vissen te vangen en het stillaan moe werd  om de zelfde vissen te vangen en weleens een grotere wilde vangen zijn we terug op de kanalen gaan vissen, maar dit was in het begin veels te moeilijk en hij houd de het niet lang vol, zo zijn we dan ook op de vijvers beland. Daar was het veel simpeler om een vis te vangen en vooral de brasems veel best mee om deze te vangen, ook af en toe een karper kon ons wel bekoren zeker mij met de handstok was dit steeds en hele belevenis. Zo heb ik hem de beginselen van het handstok vissen en op karpers vissen bijgebracht en met verschillende goede resultaten bij wedstrijden waar we de grote goede vissers hebben leren kennen zoals onder andere Van Meeuwen P, Slegers H, die vooral Andy in het begin veel raad hebben gegeven over alles wat met wedstrijd vissen te maken had. De laatste jaren vis ik zeer veel vermits ik altijd thuis ben, vier van zeven dagen van de week vis ik en minstens twee daar van zijn wedstrijden . Vooral het Albertkanaal  ga ik graag, Gellik, Vroenhoven, Eigenbilzen en Diepenbeek zijn mooie plaatsen waar men veel en grote vissen kan vangen.
Ook het kempisch kanaal is een drukke plaats waar gevist word, vooral tussen sas 6 en sas 7, Lommel Barier, Geel den Aard zit er mooie vis.
Het criterium van Limburg vis ik al enkele jaren mee, met wisselende resultaat, ook wintercriterium van Lemmens Diest is  elk jaar van de partij.
Ben al enkele jaren lid van De Karper Leopolsburg waar vele goede vissers aanwezig , en die aan veel grote wedstrijden meedoen en waar sommige vissers zelf aan het wereldkampioenschap meedoen.
Over mijn vissen heb ik ook een website gemaakt over alle plaatsen waar ik al eens de laatste jaren heb gevist, om het te bekijken klik dan op hier.


Naar: Home, Ik zelf, Thuis, Echtgenote, An, Andy, Nina, Luna, Huisdieren, Fotoboeken.

Laatst aangepast op 02-10-2008.                        Copyright © 2008 Nuyts Jean  Alle rechten voorbehouden.

Het auteursrecht op deze website berust bij de beheerder van deze site of bij derden die met toestemming dit (beeld)materiaal beschikbaar hebben gesteld. Vermenigvuldiging in wat voor vorm dan ook is alleen toegestaan na voorafgaande toestemming.