Opa          Wie ben ik.        1 mei 2007 in DiepenbeekIk ben Nuyts Jean geboren in Balen op 7 december 1951 en was eerste kind van 11 kinderen van Nuyts Jozef en Geuens Maria
Vanaf ik een vijf jaar was woonde wij in Mol Gompel dicht aan het kanaal en de kerk met een schooltje aan, recht tegen over ons woonde een bakker waar we dikwijls koekjes van kregen de geburen waar allemaal vriendelijk en we konden er ons goed amuseren
In 1959 waren we met 4 kinderen en zijn we verhuist naar Balen en opnieuw was de school vlak bij, en daar is de rest van mijn broers en zussen geboren
Daar heb ik tot mijn 17 jaar naar school geweest en een vakopleiding als schrijnwerker gevolgd, samen met mijn broer die op mij volgt en waar ik altijd samen mee in de zelfde klas heb gezeten, zijn we beginnen werken bij een meubelmaker in Mol waar we dagelijks met de fiets naar toe reden.
Na 1 jaar hield ik het voor bekeken van steeds binnen te zitten in een fabriek en ben ik in de bouw beginnen werken als bekister, dit heb ik dan tot in 2000 blijven doen, wel had ik mij opgewerkt tot werfleider en heb verschillende grote werken gedaan met succes
Wel ben ik enkele jaren uit de bouw geweest, en heb ik in de verandabouw gewerkt een 7 tal jaren aan stuk, dit was zeer plezant maar het verdiende zeer slecht, men moest veel uren maken om een goed maandloon te kunnen hebben. Wel kwam mijn harde werklust, bekwaamheid, leiding kunnen geven en om alleen te werken hier van groot nut, ik heb zelf verschillende uitbreidingen van de fabriek mogen uitvoeren, werkplaats van 60 m.x 25 m en montage hall van 60 m x 25 m, ben door gans België geweest voor werken, in Nederland en Frankrijk ook werken gedaan
Ben gelukkig getrouwd op 2  juli 1977 met een schat van een vrouw waar ik 2 kinderen van heb, waar er onder tussen ook twee kleinkinderen al zijn die hun opa een warm hart toe dragen en samen veel plezier beleven aan elkaar.
Ons woning heb ik samen met mijn vrouwtje eigen handig in elkaar gezet, ook het ganse woonerf hebben we samen ingericht met planten, dit was een heel karwei want dit was 120 m lang en 65 m breed en dit lag al jaren verwilderd erbij. In het begin heb  wij dit laten omfrezen en volledig met aardappelen beplant, maar dit bracht weinig op wegens het slechte weer dat jaar. Het jaar daarop zijn we begonnen met de tuin in te richten en beplanten elk jaar een beetje erbij, in begin waren er wel enkele bloemen perken aanwezig maar wegens tijds gebrek zijn deze vervangen door struiken en gazon. Wel heeft het altijd veel tijd gevergd om dit alles te onderhouden wegens de grote, om het gazon overal in orde te houden was je al vlug drie uur aan het rond rijden met een zitmaaier, met een gewoon grasmaaier was 1,5 dag bezig om alles kort te zetten. Ook de fruitbomen hebben steeds veel tijd gevraagd als de vruchten klaar waren om te plukken, zoals appels, noten, pruimen en kersen, vooral omdat de eekhoorns er vlug bijwaren om hun wintervooraadje binnen te doen.
De laatste jaren ben ik op non actief wegens rugklachten, na een ongeval met de auto op de terugrit van mijn werk heb er een hernia van de bovenste ruggewerfsels en gebroken neus aan over gehouden.
Vooral de hernia speelt regelmatig bij slecht weer zijn parten, veel hoofdpijn en zware armen en benen bij regenweer zijn vaste kost, en heb daarom vroegtijdig op mijn 47 jaar moeten stoppen met vast werken, en dus ben ik sinds dien al thuis en heb meer tijd voor alle klussen rond en in het huis.
Wel breng ik de meeste tijd door met mijn hobby het vissen, vier dagen per week ben ik de ganse dag weg om te gaan vissen, of wel op voorbereiding voor de komende wedstrijd die week, of louter voor training om allerhande uit te proberen. De rest van de dagen vul ik op met oppassen van de kleinkinderen of lekker niks doen als ik weer eens veel last heb van de pijn in de ledematen.
Ook heb ik 26 jaar gebiljart zelfs aan wedstrijden op lokaal vlak deel genomen met soms goede resultaten, zoals steeds bij mij als ik iets doe, stak ik er meer tijd in dan eigenlijk goed was.
Heb steeds een zeer druk leven gehad met mijn werk en de klussen die ik na mijn uren nog bij deed, zodat ik weinig in het huishouden of de opvoeding van mijn kinderen heb gedaan, en geluk dat mijn vrouwtje altijd goed voor ons gezorgd heeft en altijd klaar heeft gestaan, daar bewonder ik ze nog steeds voor en hou ik nog steeds zeer veel van haar, al is ze soms moeilijk om mee te leven.
Vermits we twee tegenpolen van elkaar zijn, ik hou veel van rustig stil bij elkaar zijn, zij houd meer van een leuke praatje over alles en nog wat, daarom dat zij het altijd thuis voor het zeggen heeft gehad en alles moeten regelen heeft in verband met betaling en allerlei. Ze heeft dit in al die jaren voortreffelijk gedaan, vermits er een aardig spaarpotje is aangelegd voor onze oude dag eens lekker languit te kunnen genieten van ons beide harde werken de afgelopen jaren.
Verder hoop ik dat we samen nog een gezellige oude dag mogen slijten en een goede gezondheid blijven behouden, zodat we nog veel plezier beleven aan onze kinderen, kleinkinderen en hopelijk achterkleinkinderen  als god het ons toelaat.
Mijn fotoboek kan je hier bekijken.


Naar :  Home, ThuisEchtgenote,  An , Andy, Nina, Luna, Hobby's, Huisdieren, Fotoboeken.  

Laatst aangepast op 02-10-2008.                        Copyright © 2008 Nuyts Jean  Alle rechten voorbehouden.   
  
Het auteursrecht op deze website berust bij de beheerder van deze site of bij derden die met toestemming dit (beeld)materiaal beschikbaar hebben gesteld. Vermenigvuldiging in wat voor vorm dan ook is alleen toegestaan na voorafgaande toestemming.